Blog

Minden, amit az IPL végleges szőrtelenítésről tudni akartál…

… de nem merted megkérdezni

Mi az IPL?

Az IPL az Intense Pulsed Light rövidítése. A villanófényes szőrtelenítő készülék gyengéd fényimpulzusokat alkalmaz a szőrszálak gyökerére, ami által a szőrszálak nyugalmi fázisba kerülnek, kihullanak és a szervezet fokozatosan kevesebb szőrszálat növeszt az adott területen.

„Ez azt jelenti, hogy a speciális fényforrásból származó rövid, de nagy energiájú fényimpulzus a szőrszál melanin tartalmában elnyelődik. Ekkor a fényenergia hőenergiává alakul át, felhevítve és megsemmisítve a szőrszálak növekedéséért felelős mátrix-sejt struktúrát.”

– magyarázza Fülöp Böbi, a Szépségforrás mesterkozmetikusa.

“A kezelések gyorsan zajlanak és már az első alkalom után nagyon látványosan ritkul a szőrzet. Egy hónapban csak egyszer kell megjelenni ezen a kezelésen és nem csak szőrtelen állapot érhető el vele, hanem akinek gyulladásra, szőrbenövésre hajlamos a bőre, annak már egy-két kezelés is csodás eredménnyel segíti a bőrproblémát.”

Hogyan működik az IPL szőrtelenítés?

Az IPL készülékből kilépő fényt a szőrszálak pigmentje elnyeli, ami az energia képződés által hővé alakul. A hő lefelé halad a szőrszálakon és meggátolja vagy elpusztítja az új szőrszálakat képző sejteket, ezáltal a bőr sima és szőrtelen marad.

Mennyi ideig tart az IPL szőrtelenítés?

A pontos időtartam személyenként eltérő, és különböző tényezőktől függ.

A szőrzetnek ugyanúgy vannak ciklusai, fázisai, mint a bőrnek. Az egyik fő oka annak, amiért meg kell ismételni az IPL kezelést az az, hogy a szőrszálak nem mind egyszerre vannak a ciklus azonos fázisában. Így ahhoz, hogy az összeset elérjük és tartósan megszabaduljunk tőlük, követni kell a ciklusokat.

Nem csak lábakra való

Az IPL villanófényes készülék különböző testtájakhoz különböző tartozékokkal rendelkezik, így könnyen elérhető és kezelhető mindegyik terület a megfelelő módon. Az eszköz intelligens, ívelt elemei lehetővé teszik, hogy biztonságosan kezelhető legyen vele a hónalj, a bikinivonal és az arc is. Az IPL tehát valóban helyettesítheti a borotvát, a gyantás kezelést vagy az epilátort.

Fájdalmas az IPL szőrtelenítés?

Ez a válasz az egyén fájdalomküszőbétől is függ, de általánosságban elmondható, hogy a legjobb villanófényes készülékek ma már olyan gyorsan dolgoznak, hogy alig van idő érzékelni azt az apró kellemetlenséget, ami egy kisebb csípő vagy szúró érzéshez hasonlítható és teljesen elviselhető.

Most akciósan veheted igénybe az IPL végleges szőrtelenítést a Szépségforrás Stúdióban

Október 31 és november 13. között rendkívüli akcióval szeretnénk kedveskedni neked. Ez időtartam alatt az IPL 10 alkalmas bérlet megvásárlását egy testrész esetében 25% kedvezménnyel veheted igénybe, kettő vagy több testrésznél pedig a 10 alkalmat 50% akcióval vásárolhatod meg.

Emellé pedig még egy ajándék aromaterápiás testkezelést is adunk, hogy megtapasztald az igazi wellness élményt szépségszalonunkban. A részleteket itt találod.

“Böbi kezei alatt mindenki csak jól jár. 🙂 Egy ismerős által jutottam el hozzá, és úgy hiszem nem véletlenül. Lézeres szőrtelenítésen voltam nála már több alkalommal. Mindenkinek csak ajánlani tudom, az évek alatt jelentkező bőrproblémám a szőr miatt teljesen elmúlt. Szakmailag maximalista, ezért teljes bizalommal fordulok hozzá bármilyen szépségápolási kérdéssel. Minden alkalommal nem csak testi, de lelki feltöltődés is a kezelés. Szeretet és pozitív energia öleli körbe, amit mindenkinek átad, ha nála jár! Szeretettel ajánlom mindenkinek! 🙂 Köszönöm a gondoskodást!”

author-sign

További kozmetikai kezeléseink