Blog

A legújabb szépségtrendek nyomában – A pro-aging az új anti-aging?

Mindenkit máshogy érint az öregedés. Valaki büszkén viseli magán az idő múlásának jeleit, valakit azonban megvisel, hogy már máshogy néz ki, mint fiatal korában.

Ma már számos lehetőségünk van változtatni a külsőnkön, de arra is, hogy visszahozzuk bőrünk fiatalságát és ami ennél is fontosabb, az egészségét.

Ha a szépségről van szó, két fő irányzat létezik: az anti-aging és a pro-aging. Az anti-aging megközelítés az öregedés jeleinek megelőzéséről szól, míg a pro-aging filozófia elfogadja az öregedés természetes folyamatát, és arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki jelenlegi külsőnkből.

A bőrfiatalító kezelések segíthetnek csökkenteni a ráncokat, szarkalábakat, de ma már választhatunk olyan kezelést is, ami bőrünk egészségesebbé tételét célozza és kihozza belőle a maximumot. Mindkét kezelési forma lényege az, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mert ugye tudjuk, hogy az igazi szépség belülről fakad, de hogyan is ragyoghatnánk, ha nem azt látjuk viszont a tükörben, amit szeretnénk?

Mi az a pro-aging?

Az emberek ősidők óta próbálják megőrizni a fiatalságot. Az új generáció azonban másképp kezdett tekinteni az öregedésre. A pro-aging azt jelenti, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és élvezzük az életet, kortól függetlenül. A pro-aging célja nem az, hogy fiatalabbnak tűnjünk, hanem az, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és minden életkorban önmagunk legjobb verziói legyünk.

A pro-aging inkább a bőr természetes fejlődési folyamatainak támogatására összpontosít.

A pro-aging mozgalom nem csak a bőrápolásról szól – ez egy életstílus-választás. Arról szól, hogy elfogadjuk önmagunkat, elfogadjuk a korunkat, és élvezzük az öregedéssel járó előnyöket. Ez a ráncoktól kezdve az ősz hajszálakig mindent magában foglal, és azt is, ami a kettő között van. Fontos, hogy minden életkorban magabiztosnak és szépnek érezzük magunkat.

Pro-aging vs. anti-aging

A pro-aging nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő bőrápolási rutinra törekedni. A szépségápolási és bőrápoló anti-aging termékekben ugyanis rengeteg erős és fontos összetevő található – például retinoidok, Q10 koenzim, hialuronsav, peptidek stb. – amelyek valóban jót tesznek a bőrünknek.

Tehát a pro-aging életmódként való elfogadása nem jelenti az anti-aging termékek eltörlését. Ehelyett a pro-aging inkább a bőr természetes fejlődési útjainak támogatására összpontosít. A kedvenc bőrápoló termékünk valóban képes az érett bőrt egészségessé és táplálttá tenni, tehát nyugodtan használhatjuk őket amellett, hogy törekszünk a pro-aging szellemében gondolkodni. A kettő nem zárja ki egymást és nem ellenségei egymásnak. Mindenki máshogy vélekedik és máshogy éli meg az idő múlását és el kell fogadni a másik bőrápolási rutinját, akár az anti-age kezelések szerelmese, akár kacsingat az új irányzat felé.

Az anti-aginget tehát tekinthetjük egy olyan megközelítésnek, amely megpróbálja megállítani vagy legalábbis lassítani az öregedési folyamatot. Ezek a bőröregedés természetes folyamatának megállítását és visszafordítását célzó, a bőrt stimuláló, beavatkozó kezelések. Az öregedésgátló termékek általában mélyebb szinten hatolnak be a bőrbe, ott kifejtve jótékony hatásukat.

A pro-aging a balanszról szól, arról, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az öngondoskodás és a korunk elfogadása, az egészségünkre való odafigyelés és az élet élvezete között. Ez azt jelenti, hogy együtt dolgozunk a testünkkel, a nedvességet, az antioxidánsokat és a sejtek cseréjét használjuk, hogy bőrünk a lehető legjobban nézzen ki.

A fő különbség tulajdonképpen az, ahogyan az öregedést szemléljük. Ha az öregedést az élet természetes részének tekintjük, akkor ezt el lehet fogadni és élvezni is lehet.

Bízva szakképzett, empatikus kozmetikusunkban, ő azt a kezelést fogja nekünk ajánlani, aminek végén a legboldogabban távozunk a szalonból.

author-sign

További kozmetikai kezeléseink